Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g margarin eller smør
1 ½ dl farin
½ dl olje
2 ½ dl hvetemel
½ ts hornsalt
1 ss vaniljesukker
(40-50 stk.)
Forvarm ovnen til 150 C. Rør romtemperert fett og sukker luftig, gjerne med håndmikser. Tilsett oljen og rør deigen luftig.
Bland mel, hornsalt og vaniljesukker. Rør det i smørkremen. La eventuelt deigen hvile på et kjølig sted i ca 30 minutter eller mer.
Rull deigen til lengder, del dem i jevnstore emner som trilles ut til små boller. Legg dem på plater.
Stek kakene midt i ovnen i ca 15 minutter, åpne ikke ovnsdøren før mot slutten. Kakene skal være lysegule og ha sprukket litt i overflaten. De blir svært møre.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift