Flere resulteter finnes under oppskriften
40 g gjær
3 1/2 dl melk
50 g sukker (ca.1/2 dl)
60 g smør eller margarin
1/4 ts salt
1/2 kg hvetemel (ca. 8 1/4 dl)
1/2 ts kardemomme
TIL PENSLING
egg, melk eller sukkervann
STEKING: 250 grader ca. 10-15 min.
Bruk varm hev.
(16 stk.)
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt melk.
Smelt smøret, ha i resten av melken og lunk den. Hell den over gjæren. Bland i salt, sukker og krydder.
Tilsett det meste av melet.
Arbeid deigen hurtig sammen. Dryss over litt mel, dekk med et klede og la deigen heve seg til dobbel størrelse.
Ta den på bakebordet og elt den lett sammen.
Del deigen i 2 deler og kjevl dem ut til runde kaker, ca. 30 cm i diameter. Del deigen i 8 spisser, først i 2, så 4 og så 8. Rull fra den brede siden til horn og legg dem på smurt plate.
La hornene heve seg.
Pensle med egg og eventuelt strø litt valmuefrø over.
Stek hornene.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift