Flere resulteter finnes under oppskriften
Tortillapresse
Liten plastpose skåret opp og delt i to
275 g masa harina (tortilla-mel)
2,5 3,5 dl vann
(14 tortillas med diameter 14 cm)
Ha tortilla-melet i en bolle og rør inn 2,5 dl av vannet, så det blir en myk deig som så vidt henger sammen. Hvis den blir for tørr tilsetter du mer vann. Dekk med et håndkle og sett til side i 15 minutter.
Forvarm stekeovnen til 150 C. Åpne tortillapressen og dekk til begge sider med plastflakene. Varm opp en steketakke eller flat stekepanne.
Kna deigen lett og form den til 14 kuler. Legg en kule i pressen og press toppen hardt ned for å flate ut deigen til en runding.
Åpne pressen. Riv av det øverste plastflaket og løft tortillaen med plasten under. Snu den i håndflaten så plasten er øverst. Riv av plasten og la tortillaen gli ned på den varme steketakken.
Stek omtrent 1 minutt, eller til kantene begynner å krølle seg. Snu og stek i 1 minutt til. Pakk i folie og hold varm.
Det er lett å lage tortillas, men det er viktig å få konsistensen på deigen riktig. Hvis den er for tørr tilsetter du litt vann, hvis den er for våt, litt masa harina. Hvis du feilberegner trykket som skal til for å få deigklumpen til å bli en flat sirkel i pressen, skraper du bare deigen av og begynner forfra.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift