Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel
50 g sukker
2 ts bakepulver
50 g smør
1 stort egg
½ ts salt
1 ½ dl melk
½ ss finrevet sitronskall
evt ½ dl rosiner
litt fett til formene
Sikt de tørre ingrediensene og smuldre smøret i dem. Pisk eggene og bland dem med melken i en bolle, tilsett de øvrige ingrediensene sammen med sitronskall og rør deigen raskt sammen. Vil du ha rosiner i deigen må de eltes inn i deigen nå.
Smør 14-15 linseformer, fordel deigen i dem og la formene stå i stekeovnen i 10-12 minutter ved 225 C. Kakene skal være høye, sprukne på toppen og lette og gylne.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift