Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ½ dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
125 g usaltet smør, romtemperert
1 ¾ dl sukker
2 egg
1 ¼ dl melk
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 epler, skrelt og delt i 12 båter hver
KANELFYLL:
1 ¼ dl hvetemel
¾ dl sukker
60 g smeltet smør
2 ss malt kanel
(6 store eller 10 små muffins)
Bland alle ingrediensene til kanelfyllet i en bolle og sett den til side.
Bland de øvrige tørre ingrediensene i en stor bolle og sett den til side.
Rør smør og sukker hvitt i kjøkkenmaskin og tilsett eggene, ett om gangen. Bland melk, vanilje og de tørre ingrediensene inn i eggeblandingen.
Fyll papirkledde former halvveis med røre og dryss kanelblandingen over. Fyll formene nesten opp til kanten med resten av røren. Trykk eplebåtene halvveis ned i røren. Dryss over rikelig med malt kanel og stek store muffins i 25-30 minutter ved 175 C. Små muffins stekes noe kortere.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift