Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær litt lunken vann ½ dl lunken melk 1 ss revet appelsinskall eller 1 ss appelsinblomstvann 1 ss revet sitronskall 1 ts salt 3 egg, romtempererte 7 dl hvetemel + til utbaking 125 g usaltet smør, romtemperert 2 dl kandisert frukt 1 egg til pensling melis til pynt
Smuldre opp gjæren og rør den ut i lunkent vann og melk. Tilsett appelsinskall, sitronskall, salt og egg og rør sammen. Rør inn mel og kna inn smøret i små klatter. Kna godt til en smidig deig på melet bakebord. Ha deigen i en bolle, dryss på litt mel og la den heve under klede i ca 1-2 timer, eller til deigen har dobbel størrelse. Hakk omtrent halvparten av den kandiserte frukten og vend den i litt mel. Kna deigen og arbeid inn de melede fruktbitene. Lag hull midt i deigklumpen med tomlene og form deigen til en krans. Legg på bakeplate og sett en kopp i hullet så det ikke hever igjen. Dekk til igjen og la galetten heve 30-60 minutter. Glem ikke å stikke i en liten plast eller porselensfigur. Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle galetten med sammenvispet egg. Stek på nederste rille i 20-25 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift