Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk fryst butterdeig, 350 g
hvetemel til utbaking
400 g fersk mangold
400 g fersk spinat
4 stilker fennikel
1 tynn purre
3 ss olivenolje
100 g fetaost
nykvernet svart pepper
1 egg
2-3 ss sesamfrø
(10 posteier)
Ta butterdeigen ut av pakken og legg platene til tining på et melet bakebord. Skyll mangold og spinat godt og fjern stilker og grove bladnerver. Skjær bladene i tynne strimler. Finhakk fennikelstilkene. Del purren i to på langs, skyll den godt og fjern de mørkegrønne bladene. Skjær purren i tynne skiver.
Varm oljen i en stekepanne på sterk varme og fres grønnsakene til de faller sammen og væsken har fordampet. Ta stekepannen av platen. Mos fetaosten med en gaffel og bland den med grønnsakene. Smak til med pepper.
Del hver butterdeigplate i to på tvers og kjevle dem ut til rundinger med diameter ca 12 cm på melet bakebord. Fordel fyllet midt på rundingene.
Visp sammen egget i en bolle og pensle deigkantene med det. Brett sammen deigen over fyllet og klem sammen kantene. Skjær rundt kantene med en skarp kniv så du får pene halvmåner. Avkjøl posteiene i kjøleskapet i 15 minutter.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 C. Legg posteiene på bakeplaten som er skylt i kaldt vann. Pensle dem med egg og dryss på sesamfrø. Stek posteiene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gylne. Server dem varme.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift