Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 l melk
50 g gjær
175 g smør eller margarin
1/2 ts salt
2 1/2 dl sukker
1/2-1 g safran eller tilsvarende mengde gurkemeie
1 kg hvetemel
rosiner
perlesukker
(2 stjerner)
Lunk melken og rør ut gjæren i den. Bland sammen og ha i mykt smør, sukker iblandet safran, salt og halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet litt etter litt til deigen er blank og smidig. Dekk til og sett deigen til heving til dobbel størrelse.
Ta deigen på bakebordet og del den i to. Del hver del igjen i 11 biter.
Trill hver bit til en rull og legg disse sammen som en stjerne på en stekeovnsplate og bøy endene som en krok. Legg også en krok i midten.
La stjernene heve opp. Pensle med egg og pynt med rosiner og dryss over perlesukker.
Stek ved 200 C på nederste rille i ca 20-25 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift