Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g margarin eller smør
2 1/2 dl melk
25 g gjær
1/2 ts salt
7 1/2 dl hvetemel
Fyll:
300 g grovmalt elgkjøtt
1-2 løk
2 ss olivenolje
2 krm paprikapulver
2 krm oregano
salt
pepper
chilipepper
1/2 ss hvetemel
12 grønne oliven
1 egg
Smelt matfettet i en kjele og tilsett melken. Varm til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle og hell over melken. Bland og tilsett salt og hvetemel. Arbeid deigen smidig. La den stå til heving ca 30 minutter.
Skrell og hakk løken. Fres den i olivenolje og strø over krydder. Tilsett kjøttet og la det steke en stund. Strø over mel og rør godt. Arbeid deigen sammen. Kna godt og del den i 6 biter. Kjevle ut til runde plater som skal være 3 mm tykke. Fordel fyllet på deigplatene og legg to oliven på hver. Brett deigen sammen og trykk kanten godt til. Pensle pirogene med vispet egg.
Stekes på midterste rille i ovnen ved 200 C i ca 25 minutter. Serveres med salat.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift