Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/4 dl vann
2 ss smør eller margarin
litt sukker
80 g hvetemel
1 eggeplomme
3 hele egg
olje til steking
melis til servering
Varm vann, smør og sukker til det når kokepunktet.
Sikt på melet, rør kraftig og varm det hele under omrøring til deigen slipper kanten av gryten.
Ta gryten av varmen, avkjøl deigen litt og rør inn sammenpiskede egg. Spe litt etter litt og rør kraftig så deigen blir glatt og jevn.
Avkjøl deigen helt. Fyll den i sprøytepose med glatt sprut, ca 1 1/2 cm i diameter.
Sprøyt kaker direkte i den varme oljen. Klipp dem av etter hvert som det sprøytes. I Spania lages kakene ca 25 cm lange. Hvis det er vanskelig kan man lage dem kortere.
La kakene renne av på fettsugende papir. Dryss dem med melis.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift