Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør eller margarin
3 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1 egg
1/2 ts hornsalt
9-10 dl hvetemel
1 dl eplemos
1 egg til pensling
melisglasur og kokos til glasur
Smelt smør i en kjele. Ta den v platen og hell melken i. Smuldre gjæren i deigbollen. Bland i sukker, væske og egg. Tilsett hornsalt. Elt melet inn i deigen litt etter litt. Arbeid deigen blank og smidig. La den heve ca 10 minutter.
Ta deigen opp på bakebordet og elt den godt. Del den i to like emner. Trill til pølser og klapp dem flate. Smør eplemosen over og rull dem sammen. Trykk godt langs skjøten. Legg dem på smurt plate eller bakepapir. La dem heve ca 30 minutter godt tildekket.
Pensle med egg og stek på nederste rille i ovnen ved 200-225 C i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Like før servering smøres melisglasur over. Strø på kokos.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift