Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g smør eller margarin 100 g gjær 250 g sukker 5 dl melk 2 egg rosiner etter smak 7 ts kardemomme 600 g hvetemel smør til steking Munkejern
(ca 50 stk) Smelt smøret og rør ut gjæren i det når det har kjølnet til passe temperatur, 37 C. Ha i sukker og melk. Bland i de sammenvispede eggene, ha i rosiner og sikt mel og kardemomme over til slutt. Deigen skal være som tynn bolledeig. Sett til heving et lunt sted til deigen er blitt dobbelt så stor. Varm munkejernet til det er middels varmt. Legg en liten klatt smør i hvert hull. Rør i bolledeigen så en del av luften blir slått ut. Bruk to teskjeer og fyll hullene i jernet 2/3 fulle med deig. Snu munkene med gaffel og kniv/skje når de er brune på den ene siden. Stek til de er gjennomstekt, ca 5 min på hver side. Serveres varme. Deigen må kanskje slåes ned et par ganger under steking da den hever seg hele tiden. Munkene kan serveres med et melisdryss over, eller de kan dyppes i sukker når de spises.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift