Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g hvetemel
¼ ts revet muskat
½ ts salt
1,5 dl kaldt smør
1,2 dl isvann
FYLL:
2 egg
125 g revet cheddarost
tabascosaus
1 ss finhakkete, blandede urter
(ca 40 stk)
Sikt hvetemel, muskat og salt i en bolle. Hakk smøret med to kniver i melblandingen så raskt som mulig. Blandingen skal se ut som grove brødsmuler.
Drypp 6 ss isvann over melblandingen, og arbeid det sammen med gaffel. Tilsett litt mer vann om nødvendig, 1 ss om gangen. Arbeid deigen sammen til en ball.
Del deigen i to og klapp hver halvdel til en rund leiv. Pakk leivene i palst og legg dem kaldt i 20 minutter..
Sett ovnen på 225 C. Ha egg i en bolle og pisk godt sammen. Tilsett ost, tabascosaus etter smak, og urter.
Ha litt mel på benken og kjevle ut leivene til de er 3 millimeter tykke. Stikk ut runde kaker med et glass, ca 7,5 cm i diameter.
Legg en teskje av fyllet midt på hvert emne. Brett dem dobbelt slik at de får halvmånefasong, og trykk kantene sammen med en gaffel. Noe fyll vil kanskje tyte ut mellom sømmene.
Lag noen snitt på toppen og legg på bakepapir. Stekes i 18-20 minutter til de er gylne. Del eventuelt en i to for å kontrollere at de er gjennomstekte. Serveres varme.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift