Flere resulteter finnes under oppskriften
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
200 g usaltet smør, romtemperert
2 ½ dl sukker
2 egg
2 dl melk
250 g dypfryste eller friske bringebær
1 stor moden pære, skrelt og skåret i båter, hold av 1/3 til pynt
KARDEMOMMEDRYSS:
1 ¼ dl hvetemel
¾ dl sukker
60 g smletet smør
1 ss malt kardemomme
(9 store eller 16 små muffins)
Bland alle ingrediensene til kardemommedrysset i en bolle og sett den til side.
Bland de tørre ingrediensene til muffinsene i en stor bolle og sett til side.
Pisk smør og sukker mykt og skummende, pisk inn eggene og bland inn melken. Lag en fordypning i de tørre ingrediensene og rør inn eggeblandingen. Rør til alt er godt blandet, og bland i bringebærene.
Fyll formene til omtrent 1 cm under kanten. Stikk pærebåtene halvveis nedi. Fordel bringebær over røren og dryss kardemommeblandingen over.
Store muffins stekes i 25-30 minutter ved 175 C, små muffins noe mindre.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift