Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl melk
50 g gjær
150 g smør, smeltet
500 g hvetemel
100 g sukker
4 sitrondråper
50 g korinter
50 g sukat
smeltet smør
sukker
kanel
hakkede mandler
Varm melken til den er lunken og rør ut gjæren. Smelt smøret og tilsett sammen med de tørre ingrediensene, sitrondråper, korinter og sukat. Elt sammen deigen.
Kjevle ut deigen på smurt plate til en rund leiv med en gang. Skjær ca 2 cm dype snitt med 1 cm mellomrom rundt kanten. Deigfrynsene brettes innover en og en, slik at kanten blir opphøyet. Hev i 45 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Tekaken peensles med smeltet smør. Strø med sukker, kanel og hakkede mandler. Stekes i ca 30 minutter. Tekakene skjæres i snipper ved servering.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift