Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g hvetemel
50 g farin
1 ts kardemomme
3 dl kald melk
40 g gjær
50 g margarin
200 g margarin
Fyll:
2 ts kanel
1 ss sukker
rosiner
Glasur:
eggekrem av hele egg
melisglasur med romessens
Sikt det tørre, smuldre i 50 g margarin og ha i den kalde melken med utrørt gjær. Elt deigen lett sammen, men arbeid den ikke for mye. Kjevle ut en firkantet leiv, gni resten av margarinen så den blir myk, legg det midt på leiven og brett leiven over smøret som en serviett. Bank leiven med et kjevle først og kjevle ut til firkant igjen. Gjenta dette 3-4 ganger. La deigen hvile i 30 minutter.
Kjevle ut til ½ cm tykk leiv. Dryss på kanel- og sukkerblandingen og ha på rosiner. Form til stenger, figurer eller kringle. Legg på kald plate. La den stå lunt til heving 1 time, eller la den stå kald til neste morgen før den heves ferdig.
Lag en grop midt i bakverket til eggekremen og stek ca 15 minutter. Server med melisglasur med romessens.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift