Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g margarin
3 dl sammalt rug, fin eller grov
3 dl rugmel
2 ts bakepulver
2 krm salt
evt 2 ts anis eller karve
1 ½ dl melk
(ca 50 stk.)
Smelt fettet og avkjøl det. Legg alt mel, bakepulver, salt og eventuelt støtt krydder i en bolle. Tilsett melken og fettet. Arbeid alt til en deig. Kjevl den ut på bakebord drysset med mel. Det går lettest om man kjevler halvparten av deigen om gangen.
Kjevl først med glatt kjevle, deretter med rutekjevle, eller prikk deigen tett med en gaffel.
Stikk ut runde kjeks på ca 7-8 cm i diameter eller skjær ut firkanter. Legg kjeksene på smurte plater, ikke på bakepapir. Stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca 8 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift