Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g margarin
5 dl melk
25 g gjær
1 ts salt
2 ss sukker eller sirup
8 dl fin sammalt rug
2 dl fin sammalt hvete
2 ss hornsalt
6 dl hvetemel
Smelt margarin i en kjele, tilsett melk og la blandingen bli lunken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i væsken. Tilsett resten av ingrediensene unntatt hornsaltet og en del av hvetemelet. Elt deigen smidig og la den heve lunt ca 30 minutter.
Bland hornsaltet med resten av melet og arbeid dette inn i deigen. Kjevl ut deigen på bakepapir til et tynt rektangel. Bruk gjerne rutet eller riflet kjevle. Prikk med gaffel. Skjær ut ruter på ca 6 x 10 cm. Stek dem med det samme midt i ovnen ved 225 C i ca 6 minutter. Bryt brødet fra hverandre mens det enda er varmt.
Skru termostaten på 90-100 C og la knekkebrødet tørke i ca 1 time. Avkjøl knekkebrødet på rist. Må ikke dekkes til. Oppbevares i boks.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift