Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
100 g smør eller margarin
5 dl melk
1/2 ts salt
3/4 dl sukker
13 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
Fyll:
6 epler
150 g mandelmasse
Smelt smøret og hell på melken, varm til lunkent. Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, salt og det meste av melet blandet med bakepulver. Arbeid deigen blank og smidig. La den heve godt tildekket i ca 30 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet og del den i 3 emner. Kjevle hver del ut til en avlang leiv som er like lang som stekepannen og ca 25 cm bred. Legg skiver av rensede epler og revet mandelmasse på midten. Snitt med en skarp kniv strimler mot midten fra hver side og legg strimlene mot midten annen hver gang, slik at fyllet blir dekket.
La flettene heve godt opp i ca 30 minutter.
Pensle med egg og stek flettene ved 225 C i ca 20 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift