Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g margarin eller smør
2 dl farin
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
2 ss vann
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
sammenvispet eggehvite
perlesukker eller hakkede mandler
(ca 60 stk.)
Dette er møre og lettlagede kaker med god sjokoladesmak.
Forvarm ovnen til 200 C. Rør romtemperert fett og sukker luftig. Rør i kakao, vaniljesukker, eggeplommen og vannet. Tilsett deretter melet blandet med bakepulveret og arbeid deigen lett sammen.
Rull 4 lengder, like lange som platen, og legg dem på en smurt plate. Trykk dem litt flate. Pensle med eggehvite, dryss over perlesukker eller hakkede mandler.
Stek lengdene midt i ovnen, ca 10 minutter ved 200 C. Skjær lengdene i skrå snitter mens de er varme.
Deigen kan også blandes i food processor, da legges alt i blandebollen fra begynnelsen av.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift