Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl fløte 1 dl vann ½ ts salt 1 ts sukker 3 dl hvetemel 2 ss byggmel
Bland fløte og vann. Vannet kan sløyfes når fløten ikke er for tykk. Ha i salt, sukker og mel til en tynn røre. La røren svelle en stund. Ha en liten skje røre i krumkakejernet når det er godt forvarmet. Klem jernet sammen og stek kakene på begge sider. Bruk ikke for sterk varme. Kakene skal være pent lys gulbrune. Avkjøles på rist og legges i stabler. Serveres til kaffe, gjerne på stettfat. Det finnes mange oppskrifter på jønnbrød, eller avletter, som de også kalles. I noen kan en del av fløten være sur, det kan være mest byggmel og bare litt hvetemel. Sukkermengden er liten, den kan også sløyfes. Kakene skal stekes i spesielle jern, avlettjern, men har man ikke det, kan krumkakejernet godt brukes.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift