Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g margarin eller smør
4 dl melk
2 ts tørrgjær eller 1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
(ca 7 plater)
Vafler med gjær holder seg sprø også etter at de er blitt kalde. Vafler med bakepulver bør spises nystekte.
Hvis man vil ha litt grovere vafler, kan man bytte ut 1 dl av hvetemelet med fin sammalt hvete.
Ønsker du vaflene med gjær så start med å smelte og avkjøle fettet. Varm melken til ca 45 C. Bland tørrgjæren med melet og visp det sammen med melken til en jevn røre. La røren svelle i romtemperatur ca 30 minutter. Bland i det smeltede, avkjølte fettet.
Med bakepulver blander du først hvetemel, bakepulver og halvparten av melken til en jevn røre. Tilsett resten av melken og det smeltede avkjølte fettet.
Varm vaffeljernet. Pensle jernet godt før første steking, deretter trenger det neppe smøres. Hell ¾ - 1 dl røre, fordel den jevnt utover og stek vaflene gulbrune. Legg dem hver for seg på en rist.
Server vaflene nystekte med søtt eller salt tilbehør.
OBS: Sett ikke det smeltede fettet i kjøleskap for at det skal avkjøles fortere. For raskt avkjølt fett blander seg ikke i røren, den får ikke den riktige konsistensen og fester seg ikke til jernet.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift