Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g smør eller margarin
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1 egg
300 g hvetemel
Sitronkrem:
150 g mykt smør
2 dl melis
4 ts vaniljesukker
revet skall av 1 sitron
1 1/2 ss sitronsaft
Pynt:
2 dl melis
2 ss vann
1 plate kokesjokoldae
Rør smør og sukker lyst og lett. Rør inn kardemomme og egg, og kna til slutt inn hvetemelet til en smidig deig. Legg deigen kjølig til neste dag.
Kjevle den ut til en tynn leiv og stikk ut runde kjeks med et glass. Legg dem på papirkledd bakeplate. Stek kjeksen midt i ovnen ved 180 C i 7-9 minutter. Avkjøl på rist.
Til sitronkremen røres smør og melis lyst. Tilsett vaniljesukker, revet sitronskall og -saft. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt den på halvparten av kjeksene.
Lag glasur av melis og vann og smør den på resten av kjeksen. La den stivne.
Smelt sjokoladen. Ha den i en plastpose og klipp et ørlite hull i det ene hjørnet. Sprøyt sjokoladen i striper oppå glasuren. Oppbevar kjeksen kjølig til servering.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift