Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
2 ½ dl kald melk
500 g hvetemel
50 g smør eller margarin
2 ss sukker
1 ts kardemomme
1 egg
250 g smør eller margarin til innkjevling
(32 stk.)
Smuldre gjæren og rør den ut i litt av den kalde melken.
Smuldre 50 g smør i melet, tilsett sukker og kardemomme. Lag en fordypning i melet, hell melken, den utrørte gjæren og egget i fordypningen. Bland deigen hurtig sammen. Den må ikke bli seig.
Kjevl deigen raskt ut til en leiv ca ½ cm tykk. Smøret som skal kjevles inn i deigen smøres ut på 2/3 av leiven. Hardt smør kan skives opp med ostehøvel. Brett deigen som en serviett i tre, så igjen i tre. Den usmurte delen brettes først. Smørside må ikke ligge mot smørside.
Kjevl og brett samme måte to ganger til, eller til smøret er kjevlet ordentlig inn. Hvis deigen blir klisset, bør du avbryte kjevlingen og legge den kaldt i 10-15 minutter eller til den er fast igjen.
Pakk den ferdigkjevlede deigen i et bakeklede og la den stå kaldt i 15 minutter før den bakes ut. Se forslag til fyll på egen oppskrift: Fyll til wienerbrød.
Legg de utbakte wienerbrødene på usmurte palter og la dem heve i ca 15 minutter. Stek wienerbrødene ved 250 C i 5-10 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift