Flere resulteter finnes under oppskriften
4 dl melk
50 g gjær
50 g margarin
2 ss lys sirup eller sukker
2 ts salt
1/2 dl finhakket frisk basilikum
1/2 dl finhakket persille
3 dl grov sammalt hvete
8 dl hvetemel
Pensling:
3 ss vann
2/5 ts potetmel
1 ss tørket basilikum
Smelt margarin og lunk melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett salt, sirup og de finhakkede urtene. Bland i det grove melet først og så hvetemel til en smidig deig. Dekk deigen til og la den heve i ca 45 min.
Ta deigen opp og elt den om. Del den i fire like deler og trill ut fire lange brød. Legg dem på platen og la dem etterheve under plast i ca 30 min. Stekes i nedre del av ovnen ved 225 C i 12-15 min.
Lag i mellomtiden ferdig det brødene skal pensles med. Kok opp vann og potetmel til en tykk jevning. Rør i basilikum. Pensle blandingen på brødene med én gang de kommer ut av ovnen.
Avkjøl brødene på rist. De kan dypfryses.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift