Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl skummet melk
75 g smør
50 g gjær
2 ss mørk sirup
1 ss salt
1 l sammalt hvete, grov
2 dl sammalt hvete, fin
2 dl hvetemel
Varm melken til fingervarmt. Tilsett smøret. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp med deigvæske. Tilsett resten av deigvæsken, salt m.m.
Bland inn melet, først det grove. Kna til en jevn og blank deig. La deigen få heve under klede i bollen, ca 30 minutter.
Ha deigen på bakebordet og kna den godt sammen. Del i to like emner og form dem til flate, runde kaker. Lag hull i midten og stikk i kakene med en gaffel. Kakene legges på smurte bakeplater og får etterheve ca 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen ved 200 C ovnsvarme, ca 30 minutter. Pensle dem med vann. La grahamkakene avkjøles på rist under klede.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift