Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
5 dl melk
15 g gjær
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
1 ss honning eller sirup
1 ts hornsalt
1 1/2 dl sammalt hvete, grov
2 dl rugmel
7 dl hvetemel
hvetemel til utbaking
(10 stk.)
Smelt smør og hell på melken. Lunk til fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av væsken og hell resten over. Tilsett salt, sukker, sirup, hornsalt, sammalt hvete og rug. Kna inn hvetemelet og la deigen få heve i bollen ca 30 minutter.
Del deigen i 10 deler og form til runde boller. Kjevle disse ut til 1/2 cm tykke kaker. Stekes i varm stekepanne til de er gylne på begge sider og virker gjennomstekt.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift