Flere resulteter finnes under oppskriften
Appelsinsmør:
150 g usaltet smør, romtemperert
2 ss melis eller 2 ss rørsukker kjørt til fint støv i foodprocessor
2 ss silt elefantmerket appelsinjuice
1 ss finrevet appelsinskall
1 ts Grand Marnier, Hvit Curaco eller annen sitruslikør
Crepes:
1 dl hvetemel
1 egg
1 dl melk
2 ss smeltet smør
en liten klype salt
smør til steking
(4-6 løvtynne pannekaker)
Appelsinsmøret kan lages i forveien. Rør smør og sukker hvitt, ha deretter i væsken og det revne appelsinskallet. Rør det sammen til en smidig masse og sett det kaldt.
Lag deretter pannekakerøren. Pisk sammen egg, salt og melk og sikt inn melet. Ha i smeltet smør til slutt.
Mens røren sveller kan du klare smør til steking. Igjen er det kun smør som gjelder. Det er bare dette som gir en deilig nøtteaktig smak og gyllen farge på pannekakene. Smelt smør på svak varme, skum av toppen og la kjelen stå i ro så du får et grumset bunnfall. Hell så av det klare smøret og kast bunnfallet.
Stek pannekaken. De skal være så tynne som overhodet mulig, i klaret smør i en teflonpanne. Legg dem til side i en pen stabel på et lunt sted. Deretter fordeler du appelsinsmøret på pannekakene, brett dem dobbelt og server dem mens smøret smelter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift