Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ½ dl melk
50 g smør
1 ts salt
1 ss sukker
25 g gjær
1 eggehvite
400 g hvetemel
1 eggeplomme
FYLL:
200 g røkelaks
200 g kremost naturell
kapers om ønskelig
hakket løk om ønskelig
(20 stk)
Ha melk, smør, salt og sukker i en kasserolle. Varm det under omrøring til smøret har smeltet. Hell blandingen i en bolle og la den stå i ca 20 minutter til den er lunken.
Smuldre gjæren i melkeblandingen og rør til den har løst seg opp. Dekk til bollen og la den stå i ca 10 minutter til det begynner å bli bobler på overflaten. Visp eggehviten lett i en liten bolle og pisk den i melkeblandingen.
Rør inn melet litt etter litt. Ta opp deigen på melet bakebord og kna inn mel til deigen blir meget myk og smidig. Kna deigen i ca 10 minutter til den ikke er klisset lenger. Legg den i en bolle, dekk den med klede eller plast og la den heve på lunt sted i ca 1 time.
Del deigen i ca 20 emner á 40 g, og trill dem til boller. Stikk langfingeren tvers gjennom deigbollen slik at du får en ring.
Snurr deigringen rundt fingeren på lett melet bakebord til hullet er ca 3 cm i diameter.
La bagelsene heve på bakebordet under klede i ca 10 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 C.
Kok opp rikelig med vann i en stor kasserolle. Legg 3-4 bagels i vannet om gangen og forvell dem i maksimum 1 minutt. Ta dem opp av vannet med hullsleiv og la dem renne godt av på et klede. Fordel dem på to bakeplater kledd med bakepapir.
Visp eggeplommen med 2 ss vann og pensle bagelsene med blandingen. Stek hvert brett i ovnen i 15 minutter. Avkjøl bagelsene litt, del dem og server dem med røkelaks og ost, pynt evt med kapers og hakket rå løk.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift