Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl hvetemel
1 dl havregryn
½ dl havrekli
3 ts bakepulver
½ ts salt
150 g smeltet smør eller flytende margarin
2 egg
3 dl melk
1-2 eplers, skrelt og skåret i tykke båter
2 ss malt kanel blandet med:
3 ss sukker
(6 store eller 10 små muffins)
Havremuffins inneholder mye fiber og passer godt til frokost. Gjør eventuelt forberedelsene kvelden før ved å måle opp alle de tørre ingrediensene, så går det raskere å bake dem om morgenen.
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle og sett den til side. Pisk eggene grundig og bland inn melk og smør. Lag en fordypning i de tørre ingrediensene og rør inn eggeblandingen. Rør til alt er blandet. Det er viktig å ikke røre for hardt. Ingrediensene skal bare akkurat blandes med hverandre.
Ha røren i smurte former, nesten opp til kanten. Vend eplebåtene i sukker- og kanelblandingen og trykk ned minst to båter i hver muffins. Store muffins stekes i 25-30 minutter ved 180 C, små muffins litt kortere.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift