Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg hvetemel
1 ½ dl sukker
½ ts salt
75 g margarin
50 g gjær
½ liter lunkent vann
Sikt det tørre sammen. Løs opp gjæren i litt vann. Bland alt fort sammen. Deigen skal være fast. Hev den i 30 minutter på et varmt sted.
Trill ut fingertykke stenger og form de til kringler. Kok de i usaltet vann til de flyter opp. Legg på smurt plate og stek de lyse.
Vasskringle ble mye brukt til rømmegrøt.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift