Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl melk 1 dl mais- eller rapsolje 1 pk gjær 2 ts salt 2 ss honning 7 dl sammalt hvete, grov 1 dl havre- eller hvetekli 2 ts malt kardemomme 6 dl hvetemel
(50 stk) Mål opp melken og oljen i en liten kjele og lunk væsken forsiktig til den er fingervarm. Den må ikke bli varmere enn 37 C. Smuldre gjæren i en bakebolle, dryss i saltet og ha i honningen. Hell på litt av melkeblandingen. Rør om til gjæren er oppløst og hell deretter i resten av den lunkne melken. Tilsett først det sammalte melet og hvete- eller havrekli samt kardemomme. Ha i hvetemelet til slutt. Arbeid sammen deigen med en tregaffel. Legg et kjøkkenhåndkle over deigbollen og la deigen stå og heve i 30-40 minutter. Finn fram to plater og kle dem med bakepapir. Hell den ferdighevede deigen ut på bakebordet og kna den skikkelig med litt mel på hendene og bakebordet. Del deigen i fire deler og rull ut hver del til en tykk pølse. Klapp hver rull litt flat og skjær den i 5-6 biter. Sett bitene på bladen og la dem stå og heve under et håndkle i ca 15 minutter. Varm i mellomtiden opp stekeovnen til 250 C. Stek bollene i 15-16 minutter. La dem bli litt avkjølt slik at du kan holde dem uten å brenne fingrene. Stikk en gaffel inn i hver bolle og bryt den opp slik at den deler seg i en overdel og en underdel. La de halve bollene få litt farge ved å legge dem med snittflaten opp på platen i stekeovnen ved 250 C i 5-6 minutter. Tørk dem deretter til kavringer ved å la platen stå i ovnen ved 100 C i ca 2 timer, helst med stekeovnsdøren så vidt på gløtt.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift