Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss smør eller margarin
5 dl vørterøl
50 g gjær
1/2 dl brunt sukker
1/2 ts bordeddik
1-2 ts salt
1 ss karve
1 dl knuste helkorn
1 dl hvetekli
6 dl sammalt hvete, grov
7 dl hvetemel
(4 stk.)
Smelt smøret og tilsett vørterøl. Varm det til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle. Rør den ut i litt av deigvæsken. Hell i resten og tilsett sukker, eddik, salt og evt. krydder. Arbeid inn knuste helkorn og kli. Så tilsettes det meste av melet. Deigen skal slippe bakebollen. Strø over litt mel og la deigen heve under klede eller plast i ca 35 minutter.
Ha den på bakebordet og kna inn mer mel om nødvendig. Del deigen i fire like emner. Flat disse ut og gjør dem så pene og runde du klarer. Stikk i kanene med en gaffel og legg dem på smurt eller papirkledd bakeplate. La dem heve under klede i 30 minutter.
Sett kakene midt i ovnen ved 225 C. Steketiden er ca 30 minutter. La alt avkjøles under klede så baksten beholder saftigheten.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift