Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
2 1/2 dl melk
25 g gjær
1/2 dl sukker
skallet av 1/2 appelsin
1/2 ts kanel
5 dl hvetemel
Glasering:
50 g smør
4 ss brunt sukker
Smelt smøret, tilsett melken og la den bli lunken. Rør gjæren ut i væsken, tilsett sukker, revet appelsinskall, kanel og hvetemel. Elt deigen glatt og smidig. Dekk den til og sett den til heving i ca 30 min.
Trill valnøttstore boller. Smelt smøret og rør i sukkeret. Dypp bollene i blandingen og legg dem i en smurt form, gjerne randform på ca 2 liter.
La kaken etterheve i ca 15 min. Stek den på nederste rille ved 225 C i ca 30 min. Hvelv kaken på rist med én gang den kommer ut av ovnen. Server den nystekt og lunken.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift