Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g margarin eller smør
4 dl hvetemel
½ ts salt
1 ts bakepulver
5 dl melk
2 egg
(8-10 plater)
Smelt og avkjøl fettet. Sett ikke det smeltede fettet i kjøleskap for at det skal bli fortere kaldt.
Bland hvetemel, salt, bakepulver og halvparten av melken til en jevn røre. Rør i resten av melken, eggene og det smeltede fettet.
Varm vaffeljernet. Pensle jernet godt første gang med litt smeltet fett, deretter trenger du neppe smøre det mer. Hell i ¾ - 1 dl røre. Fordel den jevnt utover og stek vaflene gulbrune. Legg dem på rist hver for seg.
Server vaflene så nystekte som mulig med sukker, syltetøy eller bær.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift