Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
3 1/2 dl lunken melk
6 dl hvetemel
1 dl sukker
100 g smør
2 egg
Fyll:
50 g mandler
50 g valnøttkjerner
50 g hasselnøttkjerner
1 dl sukker
50 g smør
50 g rosiner
Pensling:
1 ss smeltet smør
sukker
Rør gjæren ut i 2 dl lunken melk og tilsett 1 kopp hvetemel. Sett det varmt til vi ser luftbobler på toppen.
Rør smør og sukker til det skummer. Rør i eggene. Tilsett gjærblandingen, hvetemel og resten av melken og elt en fast og smidig deig. La den heve til dobbel størrelse.
Slå deigen ned og kjevle den ut i en firkant.
Lag fyllen. Hakk mandler og nøttekjerner grovt. Rør smør g sukker bløtt, smør det på deigen og dryss på mandler, nøtter og rosiner.
Rull deigen sammen og form den til en krans eller et horn. Sett den til etterheving på en smurt stekeplate.
Pensle deigen med smeltet smør, dryss på sukker og stek kaken midt i ovnen ved 200 C i 40-45 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift