Flere resulteter finnes under oppskriften
4 plater dypfryst butterdeig
8 store epler
1 dl sukker
1 ts kanel
1 egg
2-3 ss mandelspon
Tin butterdeigen etter anvisning på pakken. Stikk ut kjernehuset og skrell eplene.
Kjevle hver butterdeigplate ut til en tynn, litt avlang leiv. Hver leiv skal være så stor at den kan deles i to firkanter. Hver firkant skal være stor nok til å pakke et eple godt inn i. Sett eplene på hver sin deigfirkant.
Bland sammen sukker og kanel og fordel blandingen i hullet etter kjernehuset.
Brett opp de fire deighjørnene rundt hvert eple og klem godt sammen. Snu "konvoluttene" og sett dem med skjøten ned på en plate dekket med bakepapir. La eplene hvile i ca 10 minutter på et kjølig sted.
Pensle dem med sammenvispet egg og dryss på mandler.
Stek eplene på nederste rille i stekeovnen ved 200 C i 15-30 minutter. Steketiden er avhengig av hvor harde eplene er. Møre epler kan bli ferdig på 15 minutter, mens harde epler trenger betydelig mer tid. Prøv med kakenål.
Avkjøles litt før servering. Server vispet krem, vaniljekrem eller vaniljeis ved siden av.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift