Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g smør eller margarin
1 1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1 egg
5 dl melk
50 g gjær
1 1/2 liter hvetemel
Fyll:
3-4 syrlige epler
1 dl brunt sukker
2 ts malt kanel
egg til pensling
perlesukker til pynt
(2 stk)
Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsett salt og egg.
Varm melken fingervarmt. Smuldre gjæren ned i melken, og rør til den er oppløst. Hell deigvæsken i bollen under omrøring. Ha i det meste av melet, og arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd.
La deigen heve tildekket i 35-45 minutter.
Skrell, kjerne ut og riv eplene grovt på rivjern. Bland epler, sukker og kanel.
Ta deigen opp på lettmelet arbeidsbord, og elt den smidig med resten av melet.
Del deigen i to emner. Form dem til sprekkfrie boller. Kjevle eller trykk dem til ca 1 cm tykkelse.
Fordel fyllet i en topp på midten av hvert deigemne. Samle sammen deigkantene rundt fyllet, og klem godt sammen slik at fyllet ikke renner ut.
Legg kakene på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.
Klipp blader rundt kanten, og vend etterhvert blad opp og annethvert blad ned. La kakene heve tildekket ca 30 minutter.
Pensle dem med sammenpisket egg, og dryss perlesukker over.
Stek kakene midt i ovnen ved 200 C i ca 25 minutter.
Avkjøl kakene tildekket på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift