Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
100 g smør eller margarin
2 dl melk
1/2 dl sukker
1 krm salt
1/2 ts malt kardemomme
1 eggeplomme
7 dl hvetemel
Fyll:
100 g kransekakemasse
1 eggehvite
55 g sukat
egg til pensling
Pynt:
35 g mandelspon
2 ss perlesukker
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smøret. Hell melken over og varm til fingervarmt.
Hell deigvæsken over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett sukker, salt, kardemomme og eggeplomme.
Bland i det meste av melet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd.
La deigen heve tildekket ca 30 minutter.
Kjør kransekakemassen og eggehvite i mikser til en glatt masse. Riv eventuelt kransekakemassen på rivjernets fine side. Bland i eggehviten ved hjelp av en gaffel.
Ha deigen opp på lettmelet bakebord. Elt den smidig med resten av melet. Kjevle den ut til et rektangel, 30 x 60 cm.
Bre kransekakemassen utover. Dryss over sukat.
Rull sammen fra langsiden som en rullekake. Ha rullen over på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Form den til en kringle. Dekk og etterhev ca 30 minutter.
Pensle med egg. Strø mandelspon og perlesukker over.
Stek kringlen i nedre del av ovnen ved 200 C i ca 25 minutter.
Avkjøl kringlen tildekket.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift