Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
noen få korn kajennepepper
2 ss usaltet smør
100 g godt moden cheddarost, grovrevet
1 dl melk, pluss 2 ss til pensling
1 egg
(8 scones)
Forvarm ovnen til 220 C. Smør en stekeovnsplate og dryss den med mel.
Sikt mel, bakepulver, salt og kajennepepper i en bolle. Smuldre smøret i melet med fingertuppene til en grynet masse.
Rør inn osten og lag en grop i midten. Pisk melk og egg i en liten bolle. Hell blandingen i melgropen og rør de tørre ingrediensene inn i væsken. Arbeid hurtig og lett til det blir en myk deig. Tilsett eventuelt litt mer melk hvis deigen virker for tørr.
Kjevl ut deigen til en 2 ½ cm tykk leiv på melet arbeidsbord. Skjær den i 8 scones og legg dem på stekeovnsplaten. Pensle oversiden av sconsene med 2 ss melk. Stek dem øverst i ovnen til de er gylne og sprø, 12-15 minutter. Server scones varme eller lunkne.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift