Flere resulteter finnes under oppskriften
60 g mykt smør
5-6 1/4 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
2/3 dl lunkent vann
2 ss sukker
1/4 ts salt
3/4 dl kremfløte, lunken
1 egg, lett pisket
1 egg, ekstra, delt i plomme og hvite
1 ts vann, ekstra
2 ss mandelspon
sukker, til dryss
Fyll:
1 1/4 dl brunt sukker
1 1/4 dl hakkede valnøtter
2 1/2 dl hakkede dadler
(1 kringle)
Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør og 2 ss mel i en liten bolle. Bruk en slikkepott til å spre blandingen ut i et rektangel på 10 x 20 cm på et vokset papir. Dekk smørblandingen og legg papiret i kjøleskapet.
Løs opp gjæren i lunkent vann. Dekk bollen med plast og sett den lunt i 5 min, eller til gjæren skummer. Bland godt sammen 2 1/2 dl mel, sukker, salt, fløte, egg og gjærblandingen i en stor bolle. Tilsett tilstrekkelig av det resterende melet til at det blir en bløt deig. Ha den ut på lett melet bord og kna den i 10 min eller til deigen er glatt og smidig. Kjevle den ut i et 20 cm stort kvadrat. Ta papiret med smørblandingen ut av kjøleskapet og legg det med smørsiden ned midt på deigen. Ta vekk papiret. Brett den ene deigsiden over smøret, deretter den andre siden - slik at de møtes på midten. Klem skjøten sammen. Kjevle deigen til et 15 x 30 cm stort rektangel. Brett en tredel av deigen mot deg, og brett den nærmeste tredelen fra deg, slik at det blir tre lag deig oppå hverandre. Snu deigen med klokken, slik at den lange skjøten ligger til høyre. Klem skjøten sammen. Kjevle og brett sammen tre ganger til. Avkjøl deigen underveis hvis den blir for myk før du fortsetter.
Fyll: Bland sukker, valnøtter og dadler. Kjevle deigen til en 15 x 70 cm stor leiv. Fordel fyllet langs midten av deigleiven. Rull den sammen som en lang pølse, med skjøten under. Forsegle kantene og endene med ekstra eggeplomme.
Legg deigrullen over på bakeplaten. Form den til en kringle ved å brette de to endene mot hverandre slik at det nærmest blir en stor " B ". Forsegle med eggeplomme. Dekk kringlen og sett den til etterheving på et lunt sted i ca. 30 min. Forvarm ovnen til 180 C. Pensle kringlen med pisket eggehvite og dryss med mandler og sukker. Stek den i 25-30 min eller til den er gjennomstekt. Legg den over på bakerist til avkjøling.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift