Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
5 dl vann
30 g smør eller margarin
1 ss eddik
1 ss honning
2 ts salt
1 ss støtt anis
7 dl grovt rugmel
7 dl hvetemel
(32 stk.)
Smuldre gjæren i en bolle og hell over fingervarmt vann. Rør om så alt blir oppløst. Tilsett smør, eddik, honning, salt og krydder. Tilsett alt rugmelet og ca 5 dl hvetemel. Kna alt kraftig sammen og kna etter hvert inn resten av melet. Deigen skal være blank og slippe bakebollen. La deigen heve på et lunt sted 30-40 minutter. Ha deigen på melet bord og kna den smidig.
Del deigen i fire og hver del i åtte biter. Rull bitene ut til en ca 20 cm lengde. Vri dem dobbelt. Legg dem på smurte bakeplater. La brødene få heve under klede ca. 30 minutter. Pensle med vann og strø på litt rugmel. Flettene stekes midt i ovnen ved 225 C i ca 12 minutter. La brødene avkjøles mellom linhåndklær.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift