Flere resulteter finnes under oppskriften
surmelk
rugmel
hvetemel
smør
sirup
sukker
gomme
Lag deig av surmelk, litt rugmel og hvetemel. Kjevle ut til tynne leiver og stek på takke. Stekingen må skje fort, og leiven smøres over med surmelk med en gang den er tatt av takken. Et klede legges raskt over til neste lemse er stekt.
Deretter lages en smurning av smør, sirup og litt sukker. Dette røres til sukkeret er smeltet. Smør på halve leiven, den andre halvdelen brettes over. Klipp opp i 8 spisser. På disse brukes gomme (gubbost) ved servering. Det er mange varianter av "lemse" og dette er en av dem.
Lemse brukes til frokost og kvelds i høgtider, men også til "kaffebrød".
En spesialitet i Engerdal er et bakverk kalt "lemse". Denne oppskriften kommer fra Engerdal Bondelag i Nord-Østerdal.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift