Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør
1 1/2 dl melk
25 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
6 dl hvetemel
Fyll:
50 g smør
1/2 dl sukker
50 g sukat (1/2 pk)
1/2 dl rosiner
3 ss hakkede mandler
Pensling og pynt:
1 egg
2 ss hakkede mandler
Smelt smøret og lunk melken. Rør gjæren ut i væsken og tilsett sukker, kardemomme og hvetemel til englatt og smidig deig. Dekk deigen med plast og la den heve i ca 30 minutter.
Ta den opp på bakebordet og kjevle den ut til 15x75 cm, bruk så lite mel som mulig. Rør sammen smør og sukker og bre det over deigen. Strø på sukat, rosiner og mandler. Rull kengden sammen til en fast pølse og del den i 4 cm brede biter. Smør en springform, 26 cm i diameter, og sett rullene i formen med litt avstand imellom. Dekk formen og la rullene etterheve i ca 30 min.
Pensle kaken med sammenvispet egg og dryss mandler over.
Stekes på nederste rille ved 200 C i 25-30 min. Legg gjerne bakepair over kaken mot slutten av steketiden slik at den ikke blir for mørk.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift