Flere resulteter finnes under oppskriften
85 g peanøtter uten skall
175 g kokesjokolade
85 g grovt peanøttsmør
175 g smør, romtemperert
175 g lyst muscovadosukker
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss melk
(18 stk.)
Forvarm ovnen til 180 C. Ha peanøttene i en stekeform og rist dem i 10 minutter til de er gylne. I mellomtiden kler du 2 stekebrett med bakepapir.
Gni peanøttene mellom håndflatene og fjern det tynne, brune skinnet. Hakk sjokoladen og to tredeler av peanøttene i grove biter.
Pisk sammen peanøttsmør, smør og sukker i en bolle til massen er lett og luftig. Rør inn mel og melk med en tresleiv og bland godt. Rør inn hakket sjokolade og peanøtter med sleiven. Samle blandingen med hendene og del den i 18 jevnstore porsjoner. Form hver porsjon til en ujevn kule. Legg dem på stekebrettene i god avstand slik at de får plass til å utvide seg. Trykk kjeksene litt flate med en gaffel og strø til slutt på noen peanøtter.
Stek kjeksene i 12-15 minutter til de er lysebrune i kantene, men fremdeles myke i midten.
La kjeksene avkjøles på stekebrettet i 5 minutter, legg dem så på en metallrist og avkjøl dem litt lenger før de serveres. De holder seg opptil en uke i en lufttett boks.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift