Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g gjær
1 dl lunkent vann
100 g smør
1 dl sukker
1 ts salt
4 dl lunken melk
3 egg
1/2 l kli
15 dl hvetemel
valmuefrø
(40 stk.)
Løs gjæren opp i lunkent vann. Smelt smøret og lunk melken i det. Bland sammen med gjæren, saltet, sukkeret og halvpiskede egg. Rør inn kli og ha i så mye mel at du får en ikke for fast deig. La den heve godt opp. Ta deigen på bakebordet og del opp i like store emner, ca 40 stk.
Trill hvert emne til en avlang pølse og knyt "knuter", enkle eller dobbelte. La dem få et godt etterhev. Pensle med egg og dryss gjerne med valmuefrø.
Stek ved 225 C i ca 6 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift