Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
¾ dl grahammel
1 ½ ts bakepulver
½ ts natron
1 ts salt
1 ¼ ts malt kanel
½ ts malt muskat
200 g usaltet smør, romtemperert
1 ½ dl sukker
2 egg
3 ½ dl kulturmelk
3 ½ dl hvetekli
2 dl rosiner
(12 små muffins)
Varm ovnen til 190 C. Bland hvetemel, grahammel, bakepulver, natron, salt, kanel og muskat i en stor bolle og sett til side.
Pisk smøret i en stor bolle i et par minutter og rør deretter inn sukker. Pisk et minutt til og ha i eggene. Pisk kraftig og tilsett kulturmelk og halvparten av melblandingen. Visp kraftig i ett minutt og ha i resten av melblandingen. Rør deretter i hvetekli og rosiner.
Smør formene og fyll dem nesten til randen med røre. Små muffins stekes i 20-25 minutter. Bruk en tannpirker for å se om de er ferdige. Er tannpirkeren ren og bare har noen fuktige smuler på seg, er muffinsene ferdige. Server dem helst varme med smør og marmelade.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift