Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g margarin eller smør
3 dl store havregryn
1 egg
1 ½ dl farin
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
(ca 35 stk.)
Disse havreflarne blir lekre og meget sprø. Smaker best ferske.
Forvarm ovnen til 175 C. Smelt fettet og rør grynene ned i det varme fettet. Visp egg og sukker luftig, f.eks. med en håndmikser. Rør forsiktig i grynblandingen og melet blandet med bakepulveret.
Legg røren med skje på plater dekket med bakepapir eller smurte. Bruk ca 1 ts til hver kake og legg dem med god avstand, 10-12 på hver plate.
Husk at hvis røren står lenge, sveller grynene og kakene flyter ikke ut slik de skal.
Stek flarnene midt i ovnen til de har fått farge, 6-7 minutter. Ta ut platen, avkjøl kakene litt og løsne dem med en tynn, bøyelig kniv. Bøy dem eventuelt over et kjevle eller en flaske mens de er varme.
Hvis flarnene er blitt kalde på platen, kan den settes inn i ovnen igjen omtrent et minutt, slik at de blir myke og kan løsnes.
Lag ikke dobbel porsjon av denne røren, heller to porsjoner etter hverandre.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift