Flere resulteter finnes under oppskriften
Hvetedeig:
200 g smør/margarin
1/2 l melk
100 g gjær
150 g sukker
1/2-1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 kg hvetemel
Fyll:
200 g malte mandler
200 g melis
evt. litt vann
1/2 l ferdig vaniljekrem
(2 runde former)
Smelt smøret og lunk melken i det. Rør ut gjæren i litt av væsken og bland sammen. Ha i sukker, kardemomme og salt og rør inn melet til en ikke for fast, men god deig. La den få en god etterhev.
Ta deigen ut på bakebordet og del i to.
Ta en tredel av hvert emne og trykk ut i en godt smurt form, 24-26 cm.
Fordel halvparten av mandelmassen i hver form og fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå i hver form.
Kjevle ut resten av deigen til avlange leiver. Fordel resten av vaniljekremen utover, dryss gjerne på litt kanel.
Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i ca 3 cm brede stykker og sett dem med snittflaten ned i formene.
La kaken få en god etterhev og stek dem ved 200 C i ca 30-40 minutter nederst i ovnen.
Avkjøl kakene og glaser med melisglasur.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift