Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør
1/2 dl sukker
1 eggeplomme
1/2 ts kardemomme
25 g gjær
2 dl fløte
6 dl hvetemel
Fyll:
1 pk. Fyrstekakefyll
2 ss smør
2 ts revet sitronskall
Pynt:
egg
kakesukker
Rør smøret mykt og ha i sukker, eggeplomme, kardemomme og gjæren som er rørt ut i litt kald melk. Tilsett resten av melken og hvetemelet til slutt.
Arbeid deigen til den blir jevn og fin og kjevle den ut i to omganger til en ganske tynn leiv.
Bruk kakespore og del deigen i firkanter på ca 8 cm i firkant.
Fyll: Rør ut mandelmassen som angitt på pakken, rør i smeltet smør og revet sitronskall. Legg litt fyll på hver firkant og brett deigen i to så det blir snipper. Trykk kantene godt sammen.
La dem heve ca 2 timer, pensle dem godt med egg og dryss med sukker før de stekes som angitt.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift